Website laden
Logo

Online cursus over groene schoolpleinen

Ben je net bezig met de ontwikkeling van een nieuwe visie op didactiek en past het schoolplein daar niet meer bij?
Heb je gelezen over de onderzoeken dat een groen schoolplein zo goed is voor kinderen en kijken jullie nog steeds naar een stoeptegelwoestijn? Is er altijd ruzie op het plein doordat er zo weinig te doen is? En lukt het maar niet om te beginnen aan het groene plein? Of misschien heb je al iets geprobeerd met een kleine moestuin en lukt het maar niet om anderen ook zo enthousiast te krijgen als jij bent. Je hebt er al veel tijd in gestoken, maar het schiet niet op zo!

Herken je dit?
– je vraagt je af hoe je in hemelsnaam aan het geld voor de realisatie komt, de school heeft vrijwel niks….
– het lijkt een goed idee die kinderinspraak, maar je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken….
– je hoort ook van scholen waar alleen nog maar modder is, en de directie maakt zich erg zorgen over het vuil in de school, hoe voorkom je dat?
– en dan die veiligheidsregels, het klinkt heel eng om aansprakelijk te zijn voor alles wat je bedenkt.
– Je weet dat het anders moet gaan aanpakken, maar hoe dan? Er is geen geld voor een ontwerper en zelf heb je geen idee waar je moet beginnen. De moed is je al bijna in de schoenen gezakt.

Deze cursus gaat je helpen:
– je leert het hele proces in overzichtelijke stappen te begrijpen, zodat je het zelf kan uitvoeren en weet wat je moet uitbesteden en hoe je dat doet
– je leert hoe je aan geld komt via fondsen en acties
– je leert hoe je anderen net zo enthouisast maakt als jijzelf
– je leert van de fouten die ik de afgelopen 20 jaar heb gemaakt, dan hoeven jullie die niet meer te maken, dat scheelt weer
– je leert hoe je later het onderhoud aanpakt om te zorgen dat het mooi blijft
– en nog veel meer, met veel foto’s en voorbeelden uit de praktijk om jullie op weg te helpen

Praktijkverhalen
Ook interview ik mensen van scholen waar het goed gelukt is en hoe ze dat gedaan hebben. Zo hoor je hoe Montessori school Floriande aan geld is gekomen en hoe School Oost het plein gebruikt voor de lessen.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor ouders, leerkrachten, directie, ambtenaren, beleidsmakers, ontwerpers, en iedereen die meer wil weten over natuurlijk spelen.

Wanneer en waar?
Je hebt het vast heel druk, daarom heb ik de cursus online gezet, zodat je kan kijken wanneer jíj tijd hebt. En je hoeft dus nergens heen! Je kijkt gewoon op je eigen computer of tablet. Het zijn 5 lessen van ongeveer 3 kwartier tot een uur per stuk.

Waar gaan de lessen over?
Deel 2: Opzet en organisatie
Opzet werkgroep, het stappenplan en het creëren van draagvlak oftewel hoe overwin je bezwaren van buurt, directie of ouders?

Deel 3: Inspraak

Methodes & aanpak inspraak kinderen en volwassenen. Met veel voorbeelden en tips.

Deel 4: Financiering
Hoe kom je aan geld? Over crowdfunding, acties, fondsen en subsidies.

Deel 5: Materialen & veiligheid
Hoe kom je aan materialen en hoe werken de regels omtrent veiligheid? Deze aflevering is ook erg geschikt voor ontwerpers en uitvoerende partijen zoals hoveniers.

Deel 6: Inrichting en onderhoud
Aandachtspunten in ontwerp en aanpak van beheer en onderhoud.
Het gebruik van het plein bij de lessen komt aan bod dmv een praktijkverhaal.

Kinderen worden gelukkiger én gezonder van een groener schoolplein. Doordat ze in de pauzes lekker hebben kunnen uitrazen en tot rust kunnen komen in de natuur zijn ze daarna in de klassen veel rustiger en geconcentreerder. Ook zijn er minder ruzies doordat er veel verschillende plekken zijn met meer speelmogelijkheden. Ze kunnen in plaats van alleen maar voetballen en fietsen ook hutten bouwen, beestjes zoeken, heksensoepjes maken en klimmen in bomen. Daar wordt iedereen blij van!

Hoe werkt het:
Het is een online cursus (webinar) dus je kunt gewoon deelnemen van achter je eigen laptop of tablet, net waar het je uitkomt. Je ziet mijn presentatie en niemand kan jou horen of zien. In de chat kan je vragen stellen, die ik zal beantwoorden via de mail.

Kosten:
De lessen zijn € 54/stuk incl. btw. En voor €245 (€49/stuk, dus €25 korting) kun je de hele serie volgen. Via onderstaand formulier kun je je aanmelden en direct online afrekenen. Mocht online betaling niet mogelijk zijn, dan kan het ook op factuurbasis. Neem in dat geval even contact op via info@vginneken.nl of 06-50637888, dan regelen we wat anders.
Je ontvangt na betaling een e-mail met links naar de lessen waarvoor je je opgeeft. Let goed op dat je de bevestigingsmail ontvangt en check anders je spambox, het zou zonde zijn als je het mist!

Wil je eerst even kijken of het iets voor je is? Deel 1, de introductieles is gratis.
Hier kan je je inschrijven voor de gratis introductieles en meteen kijken of op een later tijdstip, wanneer het jou uitkomt.

Wie organiseert dit?
Ik ben ontwerper van Speelnatuur.nl en heb daarnaast jarenlange ervaring in de ontwikkeling van groene schoolpleinen. Mijn missie is om van élk schoolplein een groen schoolplein te maken en om meer mensen tegelijk te kunnen helpen heb ik deze cursus opgezet, zodat jullie er zelf mee aan de slag kunnen.

Wat vonden deelnemers van de cursus?
Leerkracht basisschool Katwijk: Ik vond het super leuk. Het verhaal was duidelijk en praktisch. Ik kon een nog beter beeld vormen, van wat er allemaal bij komt kijken en waar je op moet letten. Ook mijn collega’s zijn nog enthousiaster geworden👍👍👍

Gemeente Gooische meren: Elke webinar had een eigen thema en was daardoor uniek. Het was heel veelzijdig. Ik vond het ontzettend leuk en heb er veel van opgestoken. Suzanne, Dank je wel voor deze leuke webinars!

Als je nog een vraag hebt kun je mij een mailtje sturen of app mij gewoon: 06-50637888

​Speelse groetjes,
Suzanne

Hieronder kun je je inschrijven voor de lessen die je interessant vindt:

  • Prijs: 0,00 €