Website laden
Logo

Toegankelijke speeltuin in IJsselstein

In het kloosterplantsoen in IJsselstein is een mooie thematische speeltuin ontworpen, waarin een oplossing is gevonden voor het zichtbaar maken van het archeologisch monument en de hangjongeren. De speeltuin is ook geschikt voor kinderen met een beperking.

Het ontwerp, themaspeeltuin

Het ontwerp, themaspeeltuin

Onder de grond ligt hier een belangrijk archeologisch monument, een Cisterciënzer klooster. Door een ruïne speeltuin te maken van de plattegrond van het klooster herleeft de geschiedenis. De kenmerkende poorten komen terug als speelelement.

Speelmuren

Speelmuren

De muren geven aanleiding tot klimmen en freerunnen. De kenmerkende kloosterpoorten zijn verwerkt tot speeltoestel, met daarin een vogelnestschommel, wip en gewone schommel.

De vertelmonnik

De vertelmonnik

De monnik bij de ingang vertelt het verhaal over het klooster. Door een voetpomp onderaan de monnik wordt het verhaal geactiveerd. Zo weet iedereen wat de historie is van deze mooie plek.

Inclusief spelen

Inclusief spelen

Deze speeltuin is toegankelijk voor iedereen en heeft het keurmerk van de Speeltuinbende gekregen.

Inclusive play

Inclusive play

Doordat de leukste dingen uit de speeltuin bruikbaar zijn kan iedereen samen spelen.

Low rope parcours

Low rope parcours

Doordat we op veel plekken vanwege de archeologie niet de grond in konden is er gekozen voor een low rope parcours tussen de bomen. En deze heeft behoorlijk moeilijke oversteken, geschikt voor grotere kinderen.

Spannende brug

Spannende brug

Deze oprit naar het low rope parcours zorgt ervoor dat kinderen in een rolstoel ook naar boven kunnen. Via de hobbelige afrit aan de andere kant kan je lekker hard naar beneden sjezen.