Website laden
Logo

Sprookjescamping ‘t Schinkel

Van een gewone familiecamping is Camping ‘t Schinkel veranderd in een sprookjescamping, waar alle avonturen van de koninklijke familie en Hubbes de draak beleefd konden worden.
Allereerst werd het basisverhaal geschreven waar alles op de camping naar werd gethematiseerd. In de jaren daarna werd er elk jaar een onderdeel toegevoegd, zodat uiteindelijk de hele camping in stijl was, van babybadje tot en met speeltoestellen. In 2006 werden ze camping van het jaar.

Sprookjescamping

Sprookjescamping

Hier zijn de hoofdrolspelers te zien uit het verhaal. Hubbes de draak en de koning op weg naar hun avonturen. Dit beeld werd gebruikt als ansichtkaart voor de gasten.

Speelkasteel

Speelkasteel

Nadat het sprookje was geschreven zijn alle kampeervelden veranderd van naam. De speeltoestellen op die velden zijn gethematiseerd passend bij de nieuwe naam. Dit is het kasteel van de koning, met daarvoor een amfitheater voor de animatie.

Bewegwijzering op de camping

Bewegwijzering op de camping

De bewegwijzering is ook in thema uitgewerkt, compleet met kinderplattegrond, en slapende wachter bij de receptie.

Kindersanitair

Kindersanitair

De bush bush douche staat op het veld Het Apenwoud. Hier kunnen de kinderen badderen in stijl. De babyverschoonruimte is afgewerkt met het ei van Hubbes, een speciaal ontworpen fotowand en een sterrenhemel.

Zolder der herinneringen

Zolder der herinneringen

In de geheime kast kunnen de kinderen omhoog klimmen en door de gangen kruipen. In de kisten en kast ligt veel los speelmateriaal zoals blokken, houten trein en een keukentje. De kinderen gaan hier rustig mee spelen op de grond. Samen met de sfeervolle verlichting geeft dit een hele prettige sfeer waarin ze lang geconcentreerd kunnen spelen.

Camping horeca

Camping horeca

Het restaurant is geheel gethematiseerd in de stijl van het kasteel van de koning. Met een podium en speciaal ontworpen verlichting is het een praktische en sfeervolle ruimte geworden.

Snackbar de Smulschuur

Snackbar de Smulschuur

De snackbar heeft de sfeer van een schuur gekregen en lijkt helemaal niet meer op een standaard snackbar. Hierdoor is het er prettiger eten en past het in de totaal thematisering.