Website laden
Logo

Samen spelen in Valkenburg

In het Ronald Mcdonaldhuis de Kindervallei logeren families met een ziek kind om even vakantie te kunnen vieren. De kleurrijke fantasiewereld van het prachtige Hundertwasser gebouw komt terug in de speelruimte door de combinatie van natuur met kleurrijke ondergronden. Draken, een boomschip, kleur en fantasie dat is het thema in deze mooie tuin.

Drakenzandbak

Drakenzandbak

Deze zandbak is het pronkstuk van de speeltuin en zonder dat iemand het doorheeft is hij bruikbaar vanuit de rolstoel door de 'zandtafel' in zijn bek. Gewoon meespelen voor iedereen!

Kleur en natuur

Kleur en natuur

De kleuren en vormen van het gebouw komen terug in de ondergronden. In het gebouw van Hundertwasser wordt natuur met kleur gecombineerd met schots en scheve lijnen en dat is doorgezet in het ontwerp van de speeltuin.

Boomschip

Boomschip

De geul is overstroomt en er is een schip in de boom blijven hangen! Deze bijzondere boomhut heeft een lange oprit zodat kinderen met een rolstoel er ook in kunnen.

In de boomhut

In de boomhut

Het schip kan bestuurd worden met het rad terwijl je naar buiten kijkt door de kleurrijke ramen. Bij de opening waren alle kinderen zo blij, ze waren voor het eerst van hun leven in een boomhut!

Snoezelen

Snoezelen

Dit snoezelelement geeft een gevoel van veiligheid en beschutting. De verschillende voelobjecten die erin hangen geven een sensorische prikkeling.

Watertafel

Watertafel

Deze watertafel heeft diverse onderrijdbare hoogtes, waardoor iedereen mee kan spelen. Met de handzwengelpomp kunnen de kinderen het water erin pompen.